Cel szkolenia: Zdobycie praktycznych umiejętności w zakresie dostosowania do wymagań FOOD DEFENCE
Profil uczestnika: Szkolenie dedykowane jest do pracowników praktykujących zasady FOOD DEFENCE w swoich przedsiębiorstwach, kierownictwa średniego szczebla oraz osób zainteresowanych tematyką szkolenia.
Przebieg szkolenia:
- Wprowadzenie do fałszowania żywności
- Omówienie food defense, w tym kluczowe definicje i wytyczne, takie jak PAS 96:2014;
- Ocena niebezpieczeństw (HACCP), narażenia (VACCP) i zagrożeń (TACCP);
- Czynniki ludzkie dotyczące oszustw związanych z żywnością i food defense;
- Raport Elliotta;
- Cyber zagrożenia;
- Narzędzia oceny oszustw: CARVER + shock i SSAFE;
- Autentyczność żywności;
- Badanie żywności;
- Zasady opracowywania planów food defence.
Szkolenie zakończone jest egzaminem, po zdaniu którego uczestnik otrzymuje świadectwo ukończenia szkolenia wydane przez firmę szkoleniową zarejestrowaną w RIS (Rejestr Instytucji Szkoleniowych), uznawane przez jednostki certyfikujące.
Trenerzy: szkolenie prowadzą auditorzy i trenerzy jednostek certyfikujących
Miejsce szkolenia: Poznań
Czas trwania szkolenia: 2 dni (16 h)
Cena: 799,00 netto + VAT